Φαγητά με λίγες θερμίδες για να… βγει η καραντίνα! - Τύπος Ρόδου

Τύπος Ρόδου

Ειδήσεις για Ρόδο και Δωδεκάνησα-Αθλητικά για Ρόδο και Δωδεκάνησα-Άλλες ειδήσεις-Άλλα αθλητικά

Header Ads Widget

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Φαγητά με λίγες θερμίδες για να… βγει η καραντίνα!

Με την δεύτερη καθολική καραντίνα να έχει ξεκινήσει από τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ελλάδα, οι περισσότεροι δεν έχουμε να ασχοληθούμε με πολλά πράγματα μέσα στο σπίτι!

Με τις επιδρομές στο ψυγείο να έχουν την τιμητική τους και σε αυτή την καραντίνα και οι πειραματισμοί στην κουζίνα να δίνουν και να παίρνουν, ο στόχος για πολλούς είναι ένας: να μην ανέβει η ζυγαριά καθόλου ή να ανέβει ελάχιστα.

Υπάρχουν λοιπόν μερικές συνταγές που θα μας βοηθήσουν και να διατηρήσουμε τα κιλά μας ώς έχουν και ενδεχομένως να χάσουμε και βάρος, ενώ υπόσχονται να μας “γαργαλίσουν” τον ουρανίσκο!

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές λαχταριστές και με λιγοστές θερμίδες φαγητά:


 

Σαλάτα ζυμαρικών με σάλτσα γιαουρτιού

Θερμίδες ανά μερίδα: 166

Υλικά:

-1 πακέτο πέννες ολικής αλέσεως

-2 καλαμπόκια

-1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια

-1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους

-1/4 φλυτζανιού ψιλοκομμένο κόλιανδρο

-3 φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

Για τη σως

-1 φλιτζάνι γιαούρτι

-¾ κουταλάκι κύμινο

-αλάτι

Εκτέλεση

Βράσε τις πέννες και αφού κρυώσουν ανακάτεψέ τις με τα λαχανικά που θα έχει ψιλοκόψει, ενώ στο τέλος περιέχει το μείγμα της σάλτσας σου.




Κυπριακές πίτες με μεσογειακή γέμιση

Θερμίδες ανά μερίδα: 343

Υλικά:

-½ κρεμμύδι

-1 μικρό αγγούρι

-3 ντομάτες

-100g μαλακό τυρί (όπως η φέτα)

-4 πίτες

-1 φλιτζάνι σπανάκι

-Χούμους

-Μισό λεμόνι

-ρίγανη

-αλάτι

-πιπέρι καγιέν

-1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

-ξίδι

Εκτέλεση:

Κόβεις το αγγούρι, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το τυρί σε κύβους και τα ρίχνεις σε ένα μπολ. Προσθέτεις το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά. Γεμίζεις τις πίτες με χούμους και την σούπερ γευστική γέμιση.



Ελαφριά σαλάτα κοτόπουλου

Θερμίδες ανά μερίδα: 223

Υλικά:

-1 στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα

-2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

-2 φύλλα δάφνης

-½ φλιτζάνι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

-¼ φλιτζανιού μαγιονέζα light

-2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

-2 κουταλιές της σούπας μέλι

-½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

-¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

-1 φλιτζάνι κόκκινο σταφύλια χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση κατά μήκος

-½ φλιτζάνι πεκάν

-1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο

Εκτέλεση:

Βράσε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα, προσθέτοντας το ζωμό, τα φύλλα δάφνης και πιπέρι για περίπου μισή ώρα. Αφού κρυώσει, κόψε το σε μικρά κομμάτια

Σε ένα μπολ φτιάξε τη σος σου, ανακατεύοντας το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ξίδι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Κόψε σε μικρά κομμάτια τα λαχανικά, και ανακάτεψέ τα με το κοτόπουλο και τη σως.




Ομελέτα με ντομάτες και φέτα 

Θερμίδες ανά μερίδα: 109

Υλικά για 1 ομελέτα (2 μερίδες)

6 μεγάλα άσπρα αβγά

1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη

1/2 φλιτζ. ντομάτα κομμένη σε κύβους

1/2 φλιτζ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

2 κουτ. σούπας φέτα θρυμματισμένη

αλάτι, μαύρο πιπέρι τριμμένο

Εκτέλεση

Βάλε πολύ λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και ζέστανέ το στη φωτιά. Χτύπησε τα αβγά με τη ρίγανη. Ρίξε το μείγμα στο σκεύος και άφησέ το να τηγανιστεί για 3-5 λεπτά, μέχρις ότου η ομελέτα να ψηθεί καλά σε όλα τα σημεία. Φρόντισε στη διάρκεια του ψησίματος να ανασηκώνεις με μια σπάτουλα τις άκρες της για να μην κολλήσει.

Πρόσθεσε από πάνω την ντομάτα, την πιπεριά και τη φέτα. Χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα, γύρισε την ομελέτα από την άλλη πλευρά και άφησέ τη να ψηθεί ακόμη 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει η φέτα. Αλατοπιπέρωσε, κόψε την ομελέτα στα δύο και σέρβιρέ την.




Μανιταρόσουπα

Θερμίδες ανά μερίδα: 179

Υλικά

500 γραμμ. μανιτάρια λευκά (Champignon)

250 γραμμ. μανιτάρια πλευρώτους

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

3 κ.σ. φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα

1 λίτρο ζωμός κότας

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πλύνε και σκούπισε τα μανιτάρια και κόψ’ τα σε λεπτές φέτες. Ζέστανε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρισε το σκόρδο και το πράσο σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίξε τα μανιτάρια, σκέπασε και μαγείρεψέ τα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίξε το κρασί, το ζωμό (να είναι ζεστός), την πατάτα και άφησέ τα να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 10-15 λεπτά. Κατέβασε από τη φωτιά και πολτοποίησε το μείγμα με ραβδομπλέντερ. Συνέχισε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει ελαφρώς η σούπα. Πρόσθεσε το μαϊντανό, το πιπέρι, ανακάτεψε και σερβίρισε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες